söndag 29 mars 2015

Känner du någon som spelar för mycket...

Känner du någon som spelar för mycket?

Det kan handla om tv-spel, pokerspel, nätcasinon, facebook-spel, hästar, lotto, måltipset med mera med mera... Vi är inte många som spelar men för oss som gör det så får det de mest otänkbara vändningarna i livet. Vi blir av med jobb, skuldsätter oss, spelar bort alla pengar vi någonsin haft och framförallt de pengar vi inte borde haft, utöver det så begår vissa av oss till och med brott för att få tillgång till mer pengar.
Varje dag som går, varje minut och varje timmar funderar våra hjärnor på spel eller när vi ska spela, eller till och med hur vi ska göra för att kunna spela i smyg så ingen i vår närvaro misstänker att detta är ett missbruk. Precis som alkoholister eller narkomaner gömmer sig, luras eller ljuger för att få tillgång till sitt preparat, exakt så fungerar hjärnan för oss som spelar, fast det är inte så många som känner till det. Vissa tänker att det är ok att spela tv-spel 18 timmar om dygnet eftersom det inte är pengar inblandat, men där har ni fel. I nästan alla fall hamnar dessa spelande människorna utan jobb, kanske blir utkastade från skolan eller orkar inte helt enkelt gå ut och försöka ta sig an ett jobb. Detta leder i alla fall till en ekonomisk kris till slut hur man än vänder och vrider på det.
Var vi än befinner oss skyltas det om alla möjliga tänkbara spel, vi kan aldrig undvika det för det finns där precis överallt, på busstationen, i butiker, på tv-reklamen, på nätet, ja precis överallt blir vi exponerade för det vi är som mest svagast för. Och vad gör samhället för att minska detta - precis ingenting.
Som väldigt ofta med alla typer av missbrukare så vill vi stoppa de i ett fack, det är pga deras barndom, deras föräldrar, miljön, ja you name it, det finns alltid en kategori människor för allt, men det här med spelmissbrukare är helt omöjligt att se på personen, det går inte.
Vem kunde tro att jag skulle tillhöra den kategorin? Jag som är lyckligt gift sedan 15 år tillbaka, kvinna och mamma till 3 barn. Det fanns ingen som kunde se detta på mig överhuvudtaget men ändå så sitter jag här nu. Jag har spelat bort alla pengar vi någonsin haft, även spelat bort alla mina barns pengar, jag har tagit lån i min mans namn för att få tag på mer pengar efter att jag spelat bort alla stora lån som jag tagit i mitt egna namn, jag har ingenting kvar, ingen lägenhet, inga pengar, inget sparande, absolut ingenting finns kvar i pengaväg, jag är helt barskrapad.
Att sitta här och inse hur jävla korkad man har varit hjälper liksom inte, det är över och livet kommer aldrig mer bli sig likt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar